9.12.08

İçimdeki deniz

Alejandro Amenábar - Javier Bardem

26 yaşında yüksek kayalıklardan denize atlayan Ramon Sampedro' nun boyundan aşağısı felç olmuştur 28 yıl boyunca aynı odada aynı yatakta yaşayan Ramon 'un birebir hikayesi .

etrafında onu yaşama bağlamaya çalışan kişiler ona yardım etmek isteyen kişiler vardır sevdiğiniz birisine sadece onun dileğini gerçekleştirerek yardım edebilirsiniz peki o insanın tek dileği ölmekse ...



Ramon'u Javier Bardem canlandırmış kendisi İhtiyarlara yer yok adlı filmdeki roluylede bizi baya şaşırtmıştı.

İçimdeki deniz dede ihtiyarlara yer yok filminde olduğu gibi Javier Bardem tek başına aklımıza kazınıyor :) Javier in huyu bu olsa gerek film bittiğinde benden başka kimse akılda kalamaz ulan :)





Tabiki en önemlisi bence filmin senaryosunu yazan ve filmi yöneten Alejandro Amenabar. Ramon Sampedro nun ölümünü beklediği günlerde yazdığı şiirleri ve hayat hikayesini okuyan yönetmen ötenaziyi savunmak için değil Ramon un içinde bulunduğu duyguları izleyiciye göstermek için bu senaryoyu yazmış .
Yönetmenin Others filmini yönetmesi müziklerini bestelemesi bunun yanında senaryosunu yazması can evimden vurdu bu da yetmezmiş gibi bunları daha gencecik yaşında yapması beni bi kez daha can evimden vurdu nasıl anlatsam bilemedim en güzeli siz bakın Alejandro Amenabar 'ın marifetlerine

http://www.imdb.com/name/nm0024622/

uzun lafın kısası ortaya gerçekten izlenilmesi gereken bir film çıkıyor Ramon Sampedro ya sonsuz saygı ile yapılmış bir film. Salya sümük ağlatmadan Roman ın hissettiklerini istediklerini her sahneyi farkında olarak anlamamıza izin veriyor.


hepsinden önemlisi duygu sömürüsü olmayan bir film olması .




Hiç yorum yok: